Krstarenje Dunavom – vaš beg od svakodnevnice

Život u gradu zna da bude uzbudljiv, ali nije li nam nekad potrebno da malo pobegnemo od užurbanosti i svakodnevnog stresa? Krstarenje Dunavom je odličan izbor za sve koji žele da se makar na kratko opuste u pogledu sa reke. Blagi povetarac u kosi i mir koji samo reka može da vam pruži obnoviće vašu dušu i zagrejati vaše srce.

 

Krstarenje Dunavom – Beograd

Beograd je jedan od retkih gradova koji se nalaze na ušću 2 reke. I baš ovde gde se Dunav i Sava godinama ljube imaćete priliku da kod srećne bove zamislite želju koja se po legendi, svima ispunjava. Morate biti realni, jer se nerealne želje ne ispunjavaju i morate biti skromni, jer se samo takvima ispunjavaju. Srećna bova nalazi se na mestu gde se Sava uliva u Dunav i možete je videti samo, ako se upustite u avanturu krstarenja Dunavom. 

Osim što ćete imati jedinstvenu priliku da ispunite svoju davno zaboravljenu želju, moći ćete da uživate u čarobnom pogledu na ovaj predivni grad sa reke. Nekako tada ima sasvim poseban sjaj i romantiku koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Na krstarenje Dunavom i razgledanje grada sa reke možete otići sa jednim od ovih mnogih brodova koji služe baš ovoj svrsi. Jedna od kompanija koja nude ovu vrstu uživanja jeste i Jahting klub kej. Oni nude krstarenja Dunavom i razgledanje grada sa reka, a u njihovoj ponudi stoji da ove usluge možete koristiti od marta do oktobra i to u čak 3 programa tokom svakog dana

U njihovoj ponudi postoje tri programa krstarenja, a to su:

  1. Dnevno krstarenje u trajanju od 90 minuta
  2. Popodnevno krstarenje sa zalaskom sunca u trajanju od 90 minuta
  3. Večernja žurka na brodu u trajanju od 3 sata

Dnevna krstarenja su u pratnji vodiča koji odlično zna i engleski jezik. Program se odvija svakoga dana u dve maršute od kojih prva polazi od Beton hale, a druga od samog Jahting kluba. 

Krstarenje dunavom – cena

Cene karata iznose 1250 dinara za odrasle, 850 dinara za decu od 7 godina, dok se deca do 7 godina mogu voziti besplatno uz pratnju odrasle osobe. 

 

VREME KRSTARENJA JE 90 MIN U SLEDEĆIM TERMINIMA:

Mart / april: od 16 h,

Maj: od 16 h i od 18 h,

Jun / jul / avgust: od 18 h i od 20 h,

Septembar: od 17 h,

Oktobar: od 16 h

Potrebno je doći barem 15 minuta ranije na mesto početka krstarenja, a vaše karte možete rezervisati na broj telefona: 064/ 825-11-03 

 

Trodnevno krstarenje Dunavom

Krstarenje, Beograd

Ovo zaista uzbudljivo krstarenje Dunavom često zovu i krstarenje kroz istoriju. Ovaj naziv potpuno opravdava svoju svrhu. Na ovom prelepom i sasvim drugačijem krstarenju imaćete priliku da u samo 3 dana vidite Smederevsku tvrđavu iz srednjeg veka, Ramsku tvrđavu iz XV veka, Golubačku tvrđavu koja prkosi vremenu, statuu poslednjeg dačanskog kralja Decebala, kao i čuvenu Trajanovu tablu.

Obićićete i rimsko utvrđenje Diana, proći kroz jedinstvenu Đerdapsku klisuru i obići Rajačke pimnice. Ukratko ćemo vam opisati itinerer za ova 3 dana:

Prvi dan: Sastanak putnika na Beogradskom pristaništu u ranim jutarnjim časovima ( pored Brankovog mosta). Iz Beograda se kreće ka Smederevu i Ramu gde je Dunav najširi (Ramska tvrđava iz XV veka), prolazi se pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta gde se nakon Golubačke tvrđave ulazi u Đerdapsku klisuru, jednu od najdužih i najdubljih klisura u Evropi gde je Dunav u svom punom sjaju.

Zatim se plovi pored Donjeg Milanovca, kroz Veliki i Mali kazan sve do Trajanove table. Dolazak u Tekiju planiran je u kasnim popodnevnim časovima, nakon 9,5 sati plovidbe. Odavde se prelazi na kraći transfer autobusom do Kladova gde svi putnici imaju obezbeđen hotelski smeštaj, večeru i spavanje. 

Drugi dan: Kladovo. Doručak u hotelu i slobodne aktivnosti za uživanje u spa centru ili odlazak na neki od fakultativnih izleta (dodatno se doplaćuju).

Izlet I vam nudi obilazak sledećih lokaliteta: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). 

Izlet II nudi sledeće obilaske:  Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h).

Nakon izleta ili spa dana čeka vas večera u hotelu i noćenje.

Treći dan: Nakon doručka u hotelu očekuje vas povratak za Beograd autobusom. Nakon obilaska arheološkog nalazišta Lepenski vir i ručka u etno restoranu “Kapetan Mišin breg” pauza i razgledanje najpre Golubačke, pa Smederevske tvrđave i dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Cena ovog trodnevnog aranžmana je oko 21000 dinara za odraslu osobu. Međutim, ako nemate 3 dana, ili vam se čini da ova opcija nije za vas možete izabrati i jednodnevno krstarenje Dunavom.

 

Jednodnevno krstarenje Dunavom do Đerdapa

Đerdap, Srbija

Idealno za one koji žele da se na jedan ceo dan prepuste čarima Dunava i uživaju u plovidbi uz posetu velelepnih tvrđava i Đerdapske klisure. Polasci se organizuju iz Beograda, mesto polaska je ispred skejt parka, pored Ušća na Novom Beogradu i iz Novog Sada kod hotela “Sajam”.

Polazi se najpre iz Novog Sada, a zatim se skupljaju putnici iz Beograda oko 8 časova. Zatim vas čeka vožnja autobusom u trajanju od dva sata do Golubačkog grada i Donjeg Milanovca gde vas čeka ručak u nekom od nacionalnih restorana. Posle ručka i vožnje od oko sat vremena stižete u Tekiju odakle krećete na krstarenje Đerdapskom klisurom, gde ćete moći da vidite važne spomenike prirode i kulture.

Nakon krstarenja ide se autobusom u posetu Lepenskog Vira, naselju starijem od piramida u Gizi. Povratak je planiran u 21 čas za Beograd ili u 22 i 30 za Novi Sad. Odličan način da iskoristite divan, prolećni dan i uz put naučite nešto o istoriji zemlje iz koje ste.

Krstarenje dunavom do đerdapa cena

Cena ovog jednodnevnog izleta iznosi oko 5000 dinara. 

 

Dunavski rafting

Za sve one sunarodnike iz Novog Sada ovo je jedinstvena prilika da upoznaju svoj grad i okolinu sa vode. Ovo zaista neponovljivo putovanje brodom po Dunavu malo je poznato, a sigurni smo da biste svi voleli da isprobate. 

Okupljanje putnika je na Štrandu gde je usidren izletnički brod – katamaran „Plivajuće ostrvo“. Posle ukrcavanja započinje uzvodna plovidba uz Ribarsko ostrvo, ulaz u Šodroš, Kameničku adu. Na novosadskoj kapiji prelazi se Dunav gde se katamaran okreće i uz Sremsku Kamenicu spušta ispod Kameničkog mosta, sve do Petrovaradinske tvrdjave gde ćete moći da uživate u panorami tvrđave i novosadskim mostovima. Katamaran – brodić se okreće i plovimo pored Danubiusa i Štranda, te ponovo uplovljavamo u Dunavac i pristajemo. Polazak i povratak sa Štranda po dogovoru grupe.

Cena ove ture je 500 dinara za odrasle osobe i 250 dinara za decu. Oni koji su bili na ovom krstarenju kažu da je zaista nezaboravno iskustvo i da ga svakako treba priuštiti. 

 

Ove, kao i mnoga druga krstarenja Dunavom kako u zemlji, tako i u inostranstvu možete rezervisati u raznim turističkim agencija u zemlji. Ovo su samo neke od njih koje vam možemo predložiti: Magelan travel, Robinson, SerbianAdventure.

 

Svi oni ljubitelji krstarenja, pa i oni koji možda ne znaju dovoljno o tome ili imaju neke sumnje, trebalo bi da jednom godišnje priušte sebi ovakav vid izlaska. Kažu da voda zaista umiruje i srce i dušu, pa predlažemo da na ovaj zanimljiv i uzbudljiv način dozvolite sebi dan bez stresa. Zaplovite i opustite se!

 

Autor teksta: Magdalena Racić